Tekst of afbeelding toevoegen aan een pagina of bericht

Een tekst of afbeelding toevoegen aan een pagina gaat op dezelfde wijze als bij een bericht. Je gebruikt hiervoor de pagina bouwer (visual composer) maakt een of meerdere rijen aan, verdeelt deze in kolommen en voegt daar elementen (zoals tekst) aan toe.

Stappen

Stap 1. Rij toevoegen

Een rij toevoegen doe je door op de  icoon te klikken en rij te selecteren. Deze rijen kun je vervolgens verder verdelen in kolommen door links boven in de rij op de horizontale streepjes  icoon te klikken en de geschikte verdeling te selecteren. Aan een rij of kolom kun je vervolgens een element zoals een tekst of foto toevoegen door de icoon te klikken en het juiste element te selecteren. Nu klik je op het potlood icoon  om de geselecteerde element aan te passen.

 

Rij toevoegen in Visual composer
Pagina bewerken in wordpress, rij toevoegen

Stap 2. Rij element selecteren en tekst blok element toevoegen

Selecteer Rij (Row) en klik vervolgens in de rij weer  de  icoon. Selecteer nu de tekstblok. Je kan de tekst in de tekst blok aanpassen door op het potlood icoon  te klikken.

Een rij element selecteren en toevoegen
Element selecteren met visual composer in wordpress, rij toevoegen tekstblok toevoegen

Stap 3. Tekst aanpassen en of media toevoegen

Nu je de in de tekst editor bent, kun je de tekst herschrijven, stijlen met de opties van de editor of een foto toevoegen aan het stukje tekst.

Afbeelding van de WYSIWYG editor in WordPress
Teksten in WordPress aanpassen met de WYSIWYG editor.

Stap 4. Afbeelding selecteren, bewerken en invoegen in bericht.

Selecteer nu de afbeelding die je wilt gebruiken. Als je afbeelding nog op je PC staat kun je deze uploaden door de knop “bestanden uploaden” linksboven  te gebruiken. Na het selecteren verschijn de foto in de rechter kolom waar je die verder kan beschrijven. Dit is aangeraden indien je wilt dat je foto in Google gevonden kan worden. Als alles gereed is kun je de knop links onder gebruiken om de foto in te voegen.

Stap 5. Overige elementen toevoegen aan jouw bericht.

Op dezelfde manier als dat je een tekst blok hebt toegevoegd kun je ook andere elementen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een icoon met tekst. Dit element wordt vaak gebruikt voor om diensten te beschrijven. Maar je kan ook een foto galerij of een knop op dezelfde wijze toevoegen.

Video toelichting

Teksten aanpassen op uw website

Foto of video toevoegen / aanpassen

Overzicht Hoofdstukken